Įvairios naudingos priemonės

Taip pat skaitykite   Naudingi patarimai virtuvėje  

Stručių taukai  

Dar Mesopotamijoje ir Egipte stručių taukai (dar vadinami emu aliejumi) buvo laikomi puikia kosmetine priemone, gydančia dermatitą, nudegimus ir egzemą. Atseit, net Kleopatra juos naudojo savo jaunystės ir grožio Strutis puoselėjimui. Jie ypač naudingi šaltuoju metų laiku, nes atvėsus orams oda išsausėja, ima skilinėti ir šerpetoti. Ir čia stručių taukai suaktyvina odos audinius ir neleidžia jiems išsausėti. O juose esanti stereocheminė olieninė rūgštis grąžina elastingumą ir atstato drėgmės pusiausvyrą. Gausus Omega 3, 6 ir 9 rūgščių kiekis maitina odą, suteikia jai jaunatvišką švytėjimą ir lėtina senėjimo procesus. Be to, stručių taukai neužkemša porų ir sumažina įvairius uždegimus ir jautrumą. Gerai įsigerdami į odą nepalieka lipnumo pojūčio.

Jie pasižymi ir gydomosiomis savybėmis (k1, beje jau senai pastebėję Australijos aborigenai): gydo žaizdas, nudegimus, mažina niežėjimą ir tinimą įkandus vabzdžiams palengvina sąnarių skausmus. Jų sudėtyje yra apie 70% nesočiųjų rūgščių, reikalingų žmogaus gerai savijautai, gausu linolio ir olieninės rūgšties, veikiančių kaip antiseptikai. Ypač veiksmingi turint sausą odą.

Teigiamai veikia plaukų augimą. Nustatyta, jog per 80% „miegančių“ plaukų folikulų tampa vėl aktyvūs, tad rekomenduojamas plinkantiems žmonėms. Be to, tinka turint pleiskanų, stiprina plaukus, skatina jų augimą ir mažina slinkimą. Tam reikia įtrinti galvos odą, ir po 15-60 min. išplauti įprastu būdu.

Svarbiausia, kad stručio taukai yra saugi, efektyvi naujagimių, vaikų odos gydymo ir priežiūros priemonė - jie nėra toksiški, nesukelia alergijos, lengvai absorbuojasi. Juos galima naudoti net itin jautriai odai. Be to veiksmingai gydo sausgyslių patempimus, hemorojų, nesenus apatinių galūnių tromboflebito atvejus, nudegimus, artritus, odos ligas. Tiesiog ne sveikatingumo priemonė, o tikras stebuklas!

Taip pat skaitykite:
Žiedadulkės
Po truputį apie skonį
Kaktusai – kaip pražydinti
Kam reikalingi vitaminai?
Maistas: kiek tai sveika?
Naudingi patarimai virtuvėje
Dilgėlė – švelni kaip šilkas
Alavijai - dekoratyvus vaistas
Apie sėlenas ir karštą arbatą
Imbieras - virtuvėje ir vaistams
Žarnyno bakterijų perspektyva
Argano ir sėjamosios judros aliejai
Grikiai: ir į lėkštę, ir medus arbatai
Daugiau įvairių prieskoninių daržovių
Kaip maisto išvaizda ir kvapas atsiliepia jo skoniui?
Ko nepasako tie mistiniai E kodai?
Robertas Kochas ir Lietuva
Kai reikia laisvinamųjų
Pienas – už ir prieš
Viskas iš obuolių
Baobabo vaisiai
Vartiklis