Pirštelius aplaižysi
Auksinė žuvelė
Ką tik sugautam karpiui nudiriame odą. Išverdame rūkyto kumpio, šoninės ar liesų lašinukų. Pakepiname svogūno. Kepintą svogūną ir mėsą kartu su karpiena permalame.
Į žuvies faršą pridedame džiūvėsėlių, kiaušinio, smulkiai kapotų virtų baravykų (džiovintų). Ta mase užpildome karpio odą. Suvyniojame į marlę. Kokią valandą verdame ant silpnos ugnies daržovių sultinyje.
Atšaldome išvirtą "auksinę žuvelę" dubenyje. Papuošiame svogūnų laiškais, petražolių lapeliais, ridikėlių skiltelėm.
Marių gyvatė
Pagal Rusnės žvejų patriarcho Erčiaus Jurgenaičio receptą.
Pasakorius ir sumaniausias marių žvejys Erčius kilogramo svorio ungurį vadindavo "marių gyvate", Karūnuotu unguriu. Savo gimtadieniui jis pateikdavo neregėtą gardumyną - "Marių gyvatę". Užkandį prie pipirinės kaduginės, šermukšninės karčiosios.
Darydavo taip: ungurį supjaustydavo stambiais gabalais. Užkaitindavo keptuvėje sėmenų ar kanapių aliejų. Kepdavo neilgai, kol unguriena pasidarydavo rožinė. Iš likusio aliejaus su grietine padarydavo padažą. "Marių gyvatę" papuošdavo virtom nedidelėm bulvikėm.
Su krienų padažu pateikdavo ir virtus "Marių gyvatės" gabalus. Puotos viršūnė būdavo šaltai,karštai rūkyti, vytinti, džiovinti, marinuoti unguriai.
Žuvies salotos
Žuvies salotos skanios ir maistingos: turi daug baltymų, riebalų, mineralinių medžiagų ir įvairių vitaminų. Ir jos greitai pagaminamos, tad tinka užklydus netikėtam svečiui.
Jūros lydekos salotos
400 g žuvies, 3-4 bulvės, 100 g marinuotų agurkų, 3 kiaušiniai, šaukštas aliejaus, šaukštas 9% acto, 1 stiklinė majonezo, druskos, cukraus ir prieskonių pagal skonį
Žuvis išverdama nedideliame pasūdyto vandens kiekyje su prieskoniais. Nupilamas skystis, mėsa nuimama nuo kaulų, supjaustoma gabaliukais ir užpilama marinatu iš acto, aliejaus, cukraus ir druskos. 1 val. laikoma vėsioje vietoje.
Virtos bulvės, rauginti ar marinuoti agurkai, kietai virti kiaušiniai supjaustomi plonomis skiltelėmis, dalį tų produktų palikus papuošimui.
Žuvis išimama iš marinato, apipilama majonezu, sudedama į salotinės vidurį ant sutaisyto su majonezu daržovių sluoksnio. Puošiama žaliais salotų lapeliais ir kietai virto kiaušinio griežinėliais.
Pastaba: Tokias salotas galima ruošti ir iš žuvies konservų.Salotos iš karštai rūkytos sardinės ar stauridės
3-4 sardinės arba dvi stauridės, indelis majonezo, 2 bulvės, 1 morka ir burokėlis, 50 g svogūno laiškų, keli salotų lapeliai
Išverdamos bulvės, morka, burokėlis, - ir supjaustoma kubeliais. Pridedama supjaustytų svogūno laiškų, pasūdoma, užpilama majonezu ir išmaišoma (sūdyti reikia nedaug, nes majonezo padažas sūdytas).
Pastaba: Taip galima paruošti salotas ir iš rūkytos strimelės.
Aliejuje iškepama žuvis, atšaldoma, nulupama odelė, išimami kaulai ir susmulkinama mažais gabalėliais. Lėkštė arba salotinė papuošiama žaliais salotų lapeliais, ant jų sudedama žuvis, užpilama majonezu, aplink apdedama daržovėmis.Salotos su marinuota lydeka
2 dėžutės marinuotos lydekos, 2-3 obuoliai, 2-3 salierų šaknys, 1/2 stiklinės išlukštentų graikinių riešutų, šaukštas citrinos rūgšties
Žuvis išimama iš dėžutės (be skysčio), padalijama į nedidelius gabalėlius. Nulupami obuoliai, supjaustomi gabalėliais ir tuoj pat apšlakstomi citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Stambia tarka sutarkuojami nulupti salierai, atsargiai sumaišomi su riešutų gabalėliais ir žuvimi. Užpilama majonezu, apibarstoma druska su cukrumi pagal skonį. Salotos sudedamos į salotinę, išklotą žaliais salotų lapeliais. Gerą skonį salotoms suteikia antaniniai obuoliai.
Neturint konservuotos lydekos, galima imti šviežią, virti ir keletą valandų palaikyti marinate.Taip pat paskaitykite Barščiai ir salotos iš žuvų
O dabar pasidalinkite savo receptais...
O čia yra Jūsų pateikti ŽUVŲ patiekalų receptai
-= Rybak odinochka =- 2001 m. gegužės 8 d., antradienis, 20:44:35
Ar nebutu humanishkiau, priesh karpiui nulupant oda, ji uzmusti?JOnas 2001 m. vasario 25 d., sekmadienis, 23:24:47
LRSAsilas 2000 m. kovo 29 d., trečiadienis, 15:33:06
Labai skanu!J.R. 1999 m. spalio 26 d., antradienis, 23:35:39
I thimk that's just cooljurij antonov 1999 m. birželio 23 d., trečiadienis, 11:56:16
galetumet rasiti apie zukles irankius naujoves!!!Auksinis Kardas 1998 m. liepos 1 d., trečiadienis, 06:17:08
O pavardė - Auksinė raidė ;)) Žuvus ir lašiniai, ar tik čia nebus kalba apie ŽUVIES TAUKUS, kuriuos mamytės vaikams kiša? BrrrJonas Skendelis 1998 m. birželio 29 d., pirmadienis, 09:32:5 6
Oi Dzoni, Dzoni,
1. Kokios proporcijos?
Kaip sako - pagal skoni...
2. Kas yra "liesi lašinukai",
Vieni - buna is sono, kiti - is virsaus, o dar buna - is kai kur kitur
Tauta sako, - kad vieni riebesni, o kiti maziau - kuriuos galima net vieti ir su krienais kirsti...Jonny 1998 m. birželio 29 d., pirmadienis, 08:00:40
Labas apsirijėliai,
Patiko receptas, jau seilės varva kaip bus skanu, bet
1. Kokios proporcijos?
2. Kas yra "liesi lašinukai", be riebalų, ar ką?
J.Antanas Kestenis 1998 m. birželio 28 d., sekmadienis, 13:43:04
O as moku virti kaiusini - bet tai adrodo patiekalas ne is ZUVU?Saviti delikatesai
Viskas iš obuolių
Pienas už ir prieš
Delikatesai: Balutas
Delikatesai: Argano aliejus
Prieskoninės daržovės pavasariui
Imbieras - virtuvėje ir vaistams
Dojo Tofu pragaras žuveliokams
Miškinis skudutis - ir vaistas, ir maistas
Kambarinės gėlės - naudingi patarimai
Kukurūzai, špinatai ir kita
Augalai - namų augintiniai
Žiedadulkės
Vartiklis
Vartiklis